Nieuwsberichten

Het zat er een beetje aan te komen, de afgelopen weken bleek Hekelingen de weg terug naar boven te zijn ingeslagen. Na de eclatante 9-0 tegen Simonshaven wilde Hekelingen ook het hoger geklasseerde Zwartewaal aan de zegekar binden. En over binden gesproken, Hekelingen deed in Zwartewaal vooral aan klantenbinding. Want Zwartewaal werd met mooi voetbal vanaf minuut 1 tegen de muur gezet. Kansen regen zich aaneen, maar pas vlak voor rust wisten de rood witten te scoren. Edinho Varela Fortes was de eerste die het net wist te vinden. Na rust ging Hekelingen vrolijk door met fris voetbal. Een goede loop actie van Nick Koopal en een goede voorzet als vervolg werd beloond met een goal door Diego Staas, 2-0. Helaas vond de scheidsrechter het nodig Toivi Schol van het veld te sturen. Nog steeds vraagt iedereen zich af wat er nu werkelijk gebeurde, maar feit was dat Zwartewaal tegen 10 man bloed rook en begon aan te dringen. Maar het grote verschil met vorig seizoen is dat Hekelingen de wedstrijd zeer volwassen uitspeelde. Jordi Dijkshoorn hield zijn doel schoon en dus werd er niet meer gescoord. Een terechte overwinning voor de brigade van Ad Reijtenbach. Hekelingen klimt gestaag in de stand en met deze ploeg zal danig rekening gehouden moeten worden in de rest van de competitie.