Nieuwsberichten

Met het stijgend aantal besmettingen met het Coronavirus, en het aantal mensen dat met verkoudheidsklachten rondloopt, is het belangrijk dat al onze leden weten wat zij moeten doen in het geval van klachten of besmetting.

Wij volgen hierbij de regels van de Rijksoverheid, die u hier kunt vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen en die van de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

In de praktijk komt dit op het volgende neer:

-Heeft een trainer verkoudheidsklachten, dan laat deze zich testen. In afwachting van de resultaten van de test, wordt er door het hele team niet getraind of gespeeld. Heeft een huisgenoot van een trainer ernstige klachten die kunnen wijzen op Corona of is een huisgenoot positief getest? Ook dan blijft de trainer thuis, en wordt er door het team niet getraind of gespeeld. 

-Blijkt de trainer positief te zijn getest, dan gaat deze 10 dagen in quarantaine. In het geval van een jeugdteam geldt dat het team in deze 10 dagen niet traint en speelt. Spelers die klachten ontwikkelen laten zich testen.

-Heeft een speler verkoudheidsklachten, dan laat deze zich testen. In afwachting van de resultaten van de test, wordt er door deze speler niet getraind of gespeeld. De rest van het team mag, mits zij geen klachten hebben, wel blijven voetballen.

Heeft een huisgenoot van een speler ernstige klachten die kunnen wijzen op Corona of is een huisgenoot positief getest? Ook dan blijft de speler thuis. 

-Blijkt de speler positief te zijn getest, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Totdat de GGD hier uitspraak over heeft gedaan, geldt bij jeugdteams dat er niet zal worden getraind of gespeeld. Spelers worden opgeroepen hun gezondheid goed in de gaten te blijven houden, en een test te ondergaan zodra er klachten ontstaan.

Speciale aandacht voor het volgende: een negatieve test geeft slechts tijdelijke duidelijkheid. Blijven de klachten voortduren, of komen zij terug na even weg te zijn geweest, dan kan (eventueel in overleg met de GGD) een nieuwe test wenselijk zijn.

Share