Nieuwsberichten

Dat het kan spoken aan het Spui was bekend, maar deze zaterdag gingen alle registers open. Donkere wolken trokken zich letterlijk samen boven het sportpark van vv Hekelingen en terwijl de speaker de opstellingen van de thuisclub en de bezoekers uit Stellendam prijsgaf en de fakkels werden ontstoken, brak de hemel open en daalde een hoosbui neer op het voorheen nog gortdroge veld. Een voorbode? Je zou het wel denken, want in het promotieduel tegen vv Stellendam voor een plek in de derde klasse verliep het in de eerste helft alles behalve zonnig voor de rood witte brigade van Ad Reijtenbagh. De in het blauw gestoken Stellendammers namen met goed countervoetbal de leiding en ondanks de tegentreffer van Hekelingen gingen zij met voorsprong de rust in: 1-2.

Wat vervolgens in de kleedkamer gebeurde zal nooit naar buiten komen, maar in de 2e helft begon het pas echt te spoken aan het Spui! Hekelingen begon als team te voetballen en bleek plotseling zeer effectief met de kansen om te kunnen gaan. Alles wat de rood-witten deden veranderde in goud. Victor Kriek, Edinho Fortes en Wesley Meuldijk schoten met scherp en voordat Stellendam goed in de gaten had wat er gebeurde stond het 4-2. Tussendoor mocht Jordi Dijkshoorn, de doelman van Hekelingen nog eens laten zien dat hij in een supervorm verkeert. Maar genoeg was genoeg: Wesley Meuldijk, terug van een lange blessure, maakte aan alle aspiraties van de Stellendammers een einde. Met 2 fantastische goals bepaalde hij de eindstand op 2-6. Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Danny Coppenrath met een enkelblessure.

Hekelingen zet zo een goede stap richting promotie. Maar het is er nog niet, want zaterdag 27 mei wacht NBSVV. En die zullen zich wapenen nu ze deze uitslag kennen. Desalniettemin hebben de Spuigasten zich een prima uitgangspunt verworven en hebben alles in eigen hand om de felbegeerde stap naar de derde klasse te maken.

Share