Nieuwsberichten

Wat een mooi feestje had moeten worden eindigde in mineur. Hekelingen wilde de strijd om de nacompetitie in eigen hand houden zodat het al vroeg de tegenstanders kon bekijken. Maar SCO’63 wilde daar niet aan meewerken. De thuisploeg was gretig en Hekelingen oogde flets. Hekelingen hielp met een matige omschakeling SCO’63 dan ook in het zadel. De blauw witten mochten de 1-0 op het bord zetten, ze kregen daar alle ruimte voor. Dit was ook meteen de ruststand, maar eerlijk gezegd had het zomaar meer kunnen zijn, gezien de messcherpe counters van SCO.

In de 2e helft begon Hekelingen iets gepassioneerder aan te vallen. Maar het optisch overwicht leidde nauwelijks tot kansen. Het was zelfs zo dat Jordi Dijkshoorn een aantal malen reddend moest op treden, anders was het duel al vroeg beslist geweest. SCO’63 was duidelijk gebrand op de punten, want het tijdrekken nam bij vlagen absurde vormen aan. Talloze blessures werden voorgewend en op enig moment werd er zelfs getwijfeld aan de hardheid van de bal. Lachwekkend bijna, behalve voor Hekelingen dat de seconden zag wegtikken zonder aanspraak te maken op enige punten.

Een matig duel derhalve, onder een stralende zon afgewerkt. Dat was dan ook het enige lichtpuntje van deze middag op sportpark Oostbroek, hoewel de brigade van coach Peter Hoek hierom niet gemaald zal hebben. SCO’63 maakt namelijk een uitstekende periode door na de winterstop. Hekelingen zal hoe dan ook de nacompetitie ingaan. De vraag is of het dat met een goed gevoel gaat doen. Het laatste duel speelt het tegen GHVV, dat in de eerste ontmoeting kansloos verloor van de rood witten. Dat moet het korps van Ad Reijtenbagh moed geven!

Share