Nieuwsberichten

Hekelingen – Bijna niets kon het meer verstoren. GHVV’13 leek eerder deze competitie, met negen punten voorsprong op Rockanje de kampioen te worden in de vierde klasse F. Toch bleef het tot zaterdag, de laatste reguliere competitie wedstrijd spannend. De voorsprong was geslonken tot drie punten en dus moest er minimaal een punt gepakt worden bij Hekelingen, dat voor nacompetitie ook nog een punt nodig had.

 Alex Hordijk

Dat punt kwam er overigens wel voor beide ploegen op sportpark ’t Spui in Hekelingen. Het bleef 0-0. Voor de ploeg van Ad Reijtenbagh genoeg voor de nacompetitie, om via deze weg alsnog te proberen om de derde klasse te bereiken. Voor het team van John Stougje, dat al lange tijd bovenaan stond werd het feest compleet in Hekelingen. Die ploeg werd door de puntendeling kampioen en speelt in het eerste jaar na de fusie tussen Bernisse en PFC, volgend jaar in de derde klasse.

Niet cadeau gekregen
Hekelingen gaf het punt dat voor beiden nodig was niet cadeau. Het was voor rust de ploeg van Reijtenbagh die het betere spel had. De na een blessure weer teruggekeerde Wesley Meuldijk was tot drie keer toe gevaarlijk voor het doel van Erwin van Trigt. De sluitpost stond echter steeds goed opgesteld om zijn vingertoppen tegen het leer te drukken. Voor rust kreeg Hekelingen zeven kansen en GHVV’13 dat zenuwachtig was slechts drie keer. Keerpunt voor rust was even een extra pauze vanwege het onweer. Echter toen men na vijf minuten weer terug kwam was GHVV beter in het spel, maar tot doelpunten werd dat niet uitgedrukt. Na de thee ging het nog een kwartier verder, en toen duidelijk werd dat Hekelingen ook derde bleef met een nederlaag, was het vuur er wel uit. Toch werd de bal niet rondgespeeld om de puntendeling verder uit te spelen, maar er werd nog wat gestreden, wat niet resulteerde in doelpunten.

Doelstelling was voor gaan
Na afloop van het duel moest Hekelingen coach Ad Reijtenbagh toegeven dat hij een puntendeling prima vond, maar hij wilde dat zijn ploeg het GHVV’13 zo moeilijk mogelijk maakte. ‘We wilden het niet cadeau geven. Als je kampioen wilt worden moet je ervoor vechten. Ik vond ons vandaag beter dan in de wedstrijd in Heenvliet. Die wonnen we wel. Het was vandaag ook een dag die voor de doelmannen fantastisch was, die stonden echt hun mannetje. Wij wilden ze nog wel een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap laten spelen’, meent Ad Reijtenbagh.

Vreugde GHVV’13
Voor GHVV’13 was het seizoen compleet met het binnenhalen van de titel in de vierde klasse in het eerste jaar na de fusie tussen PFC en Bernisse. ‘Ik had eigenlijk veel meer verwacht dat zij de bal rond zouden laten spelen. We kregen veel meer tegenstand dan verwacht. Maar we hebben echt heel erg lang bovenaan gestaan en dan zijn we blij met de behaalde titel. Ik vond dat we op bepaalde momenten nog met de billen moesten knijpen. Ik weet zeker dat als we het niet hadden gered vandaag, het ook niet in een extra wedstrijd tegen Rockanje goed gekomen was. Die zitten in een flow en probeer je dan na een domper maar weer scherp te krijgen op een dinsdagavond’, meent coach Stougje.

Compliment GHVV
Dat GHVV’13 dit behaalt is het succes van de fusie. ‘Ik vind dat een ieder binnen GHVV een compliment verdiend bij dit kampioenschap. Wij hebben als ploeg niets van de fusie gemerkt. Van de wasvrouw tot en met begeleiding hebben dat enorm goed geleid, een compliment is echt op zijn plaats’, besluit Stougje. Voor Hekelingen rest nog een toetje in de nacompetitie. ‘We spelen nu maximaal vier duels en zitten bij de Flakkeese ploegen. Die liggen ons beter dan de Rotterdamse ploegen dus we zijn niet ontevreden daarmee’.

v.v. Hekelingen feliciteert GHVV’13 met het behaalde kampioenschap! Tevens een dankwoord richting de vrijwilligers in de kantine die de massaal toegestroomde aanhang heeft voorzien van de nodige versnaperingen!

Share